First Mover: Bitcoiners Not Worried Fed Money Printer is gestopt met ‚Brrrr‘.

Het zou een understatement zijn om te zeggen dat bitcoin de afgelopen maanden een grote teleurstelling is geweest voor handelaren en investeerders.

Sinds het coronavirus in maart de financiële markten heeft verwoest en de Federal Reserve heeft gestuurd die triljoenen dollars aan noodliquiditeit in de wereldwijde financiële markten wil pompen, hebben cryptocurrency-analisten gespeculeerd dat een resulterende stijging van de inflatie uiteindelijk de bitcoin-prijzen omhoog zou duwen. De gemeenschap vierde zelfs een meme, „Money printer go Brrr,“ satiriseert de inspanningen van de Amerikaanse centrale bank.

Je leest First Mover, CoinDesk’s dagelijkse markten nieuwsbrief. Samengesteld door het CoinDesk Markets Team, begint First Mover uw dag met het meest actuele sentiment rond de crypto-markten, die natuurlijk nooit sluiten, waardoor elke wilde schommel in bitcoin en meer in de context wordt geplaatst. We volgen het geld, zodat u het niet hoeft te doen. U kunt zich hier inschrijven.

Maar sinds eind april zijn de bitcoin prijzen nauwelijks gestegen – ze schommelen rond de $9.000, wat een stijging is van ongeveer $7.600 aan het begin van 2020, maar nog steeds ver weg van het hoogtepunt van het jaar van $10.500, bereikt in februari. In een tijd waarin de grootste cryptocurrency verondersteld werd te schijnen, is het uit de schijnwerpers geduwd door rally’s in technologie voorraden en goud, om nog maar te zwijgen van de prijs zoomt in een cadre van minder bekende digitale tokens zoals Chainlink’s LINK , Cardano’s ADA en Aave’s LEND.

Bitcoin-beleggers zijn echter onversaagd. Ze zien de cryptocrisis nog steeds als een dekmantel tegen alles, van inflatie tot onrust in het wereldwijde financiële systeem tot wijdverbreide faillissementen, die op zich al aanleiding kunnen zijn voor nieuwe stimulerings- en gelddrukkerijrondes. De weddenschap is dat het apocalyptische economische scenario volledig mogelijk blijft gedurende de rest van dit toch al tumultueuze jaar.

Het kapitalisme breekt, of is al gebroken, en investeerders weten het zelfs als ze het spel nog steeds spelen,“ schreef het cryptocurrency investeringsfonds Arca maandag in een wekelijkse update. „Wij geloven dat Bitcoin de beste verzekeringspolis zal blijven tegen het ineenstorten van de valuta en een volledige ontspanning van het financiële systeem zoals we dat kennen.

Vorige week is de balans van de Fed met 88 miljard dollar gekrompen, de meeste in 11 jaar, en is onder de 7 biljoen dollar gekomen, omdat buitenlandse centrale banken noodkredieten terugbetaalden, bekend als „liquiditeitsswaps“.

Theoretisch zou zo’n daling kunnen worden gezien als bearish voor bitcoin Revolution: De gelddrukker van de Amerikaanse centrale bank werkte in wezen in omgekeerde richting, omdat de marktfinancieringsdruk afnam. Dat zou een lagere inflatie in de toekomst kunnen betekenen.

Dit is een deel van het succesverhaal van de Fed in het stabiliseren van de markten,“ sprak Bloomberg News in een e-mail. Cryptocurrency-analisten waren meer gericht op ontwikkelingen in de snelgroeiende arena van „gedecentraliseerde financiering“ dan op bitcoin.

Zelfs de ambtenaren van de Federal Reserve erkennen dat verdere stimulans nodig zou kunnen zijn, met coronavirusgevallen die over de zuidelijke en westelijke V.S. toenemen, die het vooruitzicht op een snel economisch herstel bedreigen.

Bank of America voorspelde vorige week in een rapport dat de balans van de Fed tegen het einde van dit jaar zal stijgen tot ongeveer $7.6 biljoen, wat een nieuw record zou zijn.

Maar Marc Cabana, een rentetarievenstrateeg voor de bank, zei in een telefoongesprek dat de ,,risico’s voor onze voorspelling aan de hoge kant zijn,“ aangezien het niet onwaarschijnlijk is dat de centrale bank van de V.S. in een verse ronde van noodsituatieliquiditeit zou pompen als de traditionele financià „le markten een draai voor slechter namen.

De V.S. schijnen om het virus onder controle te hebben op geen enkele manier, vorm of vorm,“ bovengenoemde Cabana. „Als de marktomstandigheden verslechteren, zouden ze reageren. Als het een andere zeer acute en snelle verslechtering van de liquiditeitscondities was, kan het vrij snel zijn.

In de V.S., worden de extra werkloosheidscontroles van $600 geplaatst om eind Juli te verlopen, en de wetgevers debatteren een verse ronde van stimulus. Volgens Reuters, zegt de Spreker Nancy Pelosi van het Huis van Afgevaardigden van de V.S. de vraag van het beleid van de Troef om het volgende hulppakket tot $1 triljoen ,,te beperken overal dichtbij“ aan het ontmoeten van de behoefte.

Om het even wat minder dan een verdere $1 triljoen aan $1.5 triljoen zou een vochtige squib zijn,“ Ian Shepherdson, van de economische voorspellende vaste Pantheon, schreef op Zondag.

De collectieve faillissementen zetten op, met de twee eeuwenoude Broers van Beken die vorige week bezwijken. De grote banken zoals JPMorgan Chase treffen voorbereidingen om het tweede trimester resultaten deze week te melden dat de analisten zeggen waarschijnlijk door miljarden dollars van lening-verlies reserves zullen worden in de war gebracht.

Het begrotingstekort van de overheid van de V.S. bedroeg $864 miljard in Juni, bijna zo veel zoals in volledige fiscale 2019, de bovengenoemde Maandag van de Schatkist Afdeling.

De economen bij Deutsche Bank, de Duitse geldschieter, die hebben voorspeld dat het tekort van de V.S. $4.5 triljoen voor elk van fiscale 2020 kon bedragen, zeggen zij verwachten dat de balans van de Federale Reserve zich aan $8.3 triljoen tegen eind dit jaar uitbreidt.

„Het lijkt me ondenkbaar dat de Fed en andere centralebankbalansen iets anders zullen doen dan exploderen in de loop van het volgende decennium en misschien daarna,“ schreef Strateeg Jim Reid Maandag in een e-mailbericht.

Mike Novogratz, CEO van de digital-currency vaste Melkweg Digitaal, vertelde vorige week Bloomberg Televisie dat de levendige beurs van de V.S. ,,van de werkelijkheid“ losgeslagen is en dat hij in goud en bitcoin heeft geïnvesteerd.

Ondertussen, benadrukte de cryptocurrency-data plaats Glassnode, in een e-mail op Maandag, een geheimzinnige analytische metriek die als ,,stablecoin leveringsverhouding wordt bekend“ die vermoedelijk stijgend voor bitcoin is. Er zijn tekenen dat de bitcoin steeds breder wordt verspreid onder een grotere groep investeerders. En een belangrijke maatstaf voor de veiligheid van de Bitcoin-blokketen steeg maandag tot een recordhoogte, een teken van voortdurende investeringen door de netwerkbeheerders.

De beruchte volatiliteit van de bitcoineprijzen is gedurende vijf dagen niet meer dan 1% gestegen. Christine Sandler, hoofd verkoop en marketing van digitale activa bij de geldmanagementreus Fidelity Investments, vertelde First Mover vorige week dat een grotere prijsstabiliteit meer grote institutionele beleggers ertoe zou kunnen aanzetten om een toewijzing aan bitcoin te overwegen.

„Misschien zal dit stoppen van de volatiliteit de donderende kudde tot crypto leiden,“ zei Sandler.

Voor bitcoinbeleggers kunnen zelfs de doldrums bullish lijken.

Back to top