Falske krypto-annonser: Google, Facebook er medskyldige, om ikke skyldige

Med hensyn til offentlig oppfatning okkuperer cryptocururrency fremdeles et grått område. Mens bruk av tilfeller av cryptocurrencies som Bitcoin har blitt tydeliggjort det siste tiåret, er det fortsatt ganske mye skepsis i hodet til enkeltpersoner som ikke er helt kjent med hvordan cryptocururrency fungerer.

Eiendomsklassens sensasjonaliserte tilknytning til dårlige skuespillere og svindlere avskyr fortsatt mange individer fra å komme om bord i kryptobåndbånd, til tross for den urolige ytelsen til tradisjonelle finans- og fiat-valutaer de siste årene. Til tross for økt regulering og store parykker i finansverdenen som kastet vekten bak dette fremvoksende markedet, hva har stoppet den gjennomsnittlige personen fra å prøve ut en alternativ finansform?

Cryptocurrencies kan ikke se ut til å riste av seg ‚assosiasjonen‘ med kriminalitet

Utallige studier har vist at det ikke er noen unike bånd mellom krypto og nettkriminalitet, og at det tilsvarer bruken av kontanter, også krypto kommer i kontakt med dårlige aktører.

Imidlertid kommer disse studiene til intet. I løpet av det siste året har krypto-svindel dukket opp som en av de grunnleggende bekymringene i cryptocurrency-plassen.

Til tross for strengere forskrifter, fortsetter kryptosvindel på populære innholdsplattformer som Facebook og YouTube, som eksisterer med sjelden konsekvens. At grusomme svindelannonser fortsetter å dukke opp på pålitelige nettsteder, skaper et urettferdig inntrykk, ikke bare på bransjen, men også på enkeltbrukere.

Selv om det langt fra ideell mottakskrypto har mottatt fra allmennheten ikke alle kan klandres på annonser som flyter rundt Googles søkemotorresultater og Facebook-sider, bidrar de absolutt til den generelle oppfatningen mange brukere har om krypto. Mens i USA har Federal Trade Commission retningslinjer for annonsering og „sannhet“, har de siste årene sett en stor spekter av annonser relatert til popup-kryptokurser på veldig mange nettsteder.

Er verdens største internettselskaper medskyldig?

For mindre enn ett år siden var Facebook i nyhetene etter at en nederlandsk domstol beordret den sosiale medie-giganten å ta ned annonser som promoterte få rike raske ordninger som inneholdt en lokal kjendis – den nederlandske milliardæren John de Mol.

Gjennom årene har Facebook gjentatt sin holdning om at den ikke vil politiføre noe av innholdet som er omtalt på nettstedet – men vil rent fungere som en samlet innhold i sitt forsøk på å opprettholde de grunnleggende prinsippene for ytringsfrihet. Imidlertid ender dette også opp med å gjøre det mulig for dårlige aktører å utnytte brukere som kanskje ikke er godt kjent med krypto eller den beste fremgangsmåten for å unngå å falle for svindel på nettet.

Interessant kan man hevde at hvis ikke-kryptobrukere blir målrettet mot slike annonser, kan det igjen bli en enorm barriere mot kryptodopsjon. I saken anlagt mot Facebook hadde den oppsummerende dommen lest ,

„Facebooks argumenter for at det bare er en nøytral trakt for informasjon og derfor ikke kan være forpliktet til å handle, er ikke akseptabelt“

På samme måte var teknologigiganten Google involvert i en lignende hendelse – og spilte rollen som enabler. Googles annonseringsplattform de siste årene har vært hjemsted for forskjellige falske krypto-annonser gjennom sitt annonsenettverk. Faktisk rapporterte en britisk-basert Bitcoin-sentral, CoinCorner, tidligere på året at Googles reklamealgoritme viste en uredelig annonse som førte til et speilnettsted for sentralen, en som visstnok er ment for phishing-formål. CoinCorners markedssjef, Molly Spiers, hadde da rapportert problemet.

Back to top